вторник, 22 декември 2015 г.

Шоколадова торта - много бърза и лесна




Ако и на вас както и на мен ми се случва да имам неочаквани гости за по кафе и нямам под ръка нещо подходящо, с което да ги почерпя, тази тортичка е идеалното решение на проблема.
Това е една основна рецепта за шоколадова торта, много ароматна и с интензивен шоколадов вкус, може да бъде похапната в този си вид или да бъде фарширана с различни кремове по желание.
Приготвя се много бързо и резултатът е гарантиран.


Продукти:
150гр натурален шоколад
110гр захар
60гр брашно
20гр какао
3 бр. яйца
80мл. слънчогледово олио
2с.л топла вода
1с.л бакпулвер
щипка сол

Прибори и уреди:
Дълбока купа
миксер
кръгла тавичка с размер (22 х15)
тенджерка за водна баня
силиконова штатука
кухненска хартия
нож

Подготовка:
Нарежете шоколада на дребни парчета и го разтопете на водна баня
Обединете и пресейте брашното, солта, бакпулвера и какаото

Начин на приготвяне:
1. Изсипете яйцата и захарта в дълбоката купа и започнете да разбивате с миксера, работете сместа поне 5 мин. на най- високата скорост, сместа трябва да стане много пухкава и гъста.   Оставете на страна миксера от сега нататък няма да ви трябва.

2. Когато шоколадът е напълно разтопен отделете го от огъня и прибавете олиото и разбъркайте добре с шпатулата (силиконовата шпатула е идеална, ще ви помогне да оберете сместа от тенджерката и от купата)
Добавете лека полека шоколадовата смес при яйчената и започнете да разбърквате от долу нагоре с шпатулата, прибавете и двете с.л топла вода, така че да се обенят всички съставки.

3. Сега добавете и сухите съставки към шоколадовата смес разбърквайки добре със силиконовата шпатула, сместа трябва да е хомогенна , гладка и без бучки.

4. Вземете вашата кръгла тавичка и я опаковайте от вътре с кухненската хартия, която предварително сте намокрили и изстискали (така кухненската хартия става много мека и гъвкава и полепва идеално по тавичката)
Изсипете шоколадовата смес в тавичката и печете в предварително загрята фурна на 180°t за 30 мин

5. Преди да изкарате тортата от фурната използвайте старият трик с клечката за да проверите дали е добре изпечена, имайте в предвид че тортата остава леко влажна и по средата може да е малко лепкава, но няма страшно, това е крайният резултат. Ако я оставите по дълго време в фурната рискувате да я изсушите прекалено много.

Вашата торта с натурален шоколад и прекрасен вкус е готова, много приятна и мека, топяща се в устата и е с прекрасна хрупкава коричка.




Добър апетит и да ви е сладко!

Коментирайте и харесайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар