понеделник, 13 юли 2015 г.

Аспержи Bismarck

 Аспержи Bismarck или Аспержи алла миланезе



Това е един от любимите ми начини за приготвяне и поднасяне на  аспержи, рецептата е много лесна но малко сръткава..... но пък  за сметка на това резултатът е превъзходен!
Да си оближеш пръстите :)
Рецептата е една от класиките на регион Ломбария




Продукти за 4:
2 връзки аспержи
4 яйца
4 с.л. настърган пармезан
60 гр. масло
сол и черен пипер

Да запретнем ръкави!

Начин на приготвяне:
1.Измийте и подсушете аспержите, с остър нож отстранете бялата твърда крайна час от стеблото след което с белачка отстранете външната кожичка по дължината на стеблото.
2.Разделете аспержите на четири равни връзки и ги завържете с кухненски канап.
Сложете ги в дълбока тенджера с подсолена вода и ги оставете да кипнат за 10мин. до омекване.
3. Между временно в тиганче разтопете маслото и изпържете яйцата на очи, внимавайте да не ви се  разлее жълтъкът. Според мен е много по - удобно да се пържат яйцата едно по едно. Отделете готовите яйца и ги сложете на страна.


4. В същият тиган в който сте изпържили яйцата добавете останалото масло и прибавете сварените и отцедените аспержи, не ги пържете само трябва да се увкосят. За да ви е по лесно, захванете се с по една порция. Добавете върху аспержи предварително изпърженото яйце на очи и посипете с настъргания пармезан, коригирайте на соли и пипер по вкус, задръжте на котлона за 2-3мин само докато се разтопи пармезана. Сложете в чиния и поднесете топлото ястие Аспержи алла Миланезе.




Ако ви допада рецептата, моля сложете лайк или коментирайте! 
Това е от мен и Да ви е сладко! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар